"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна ввела мита на російські абразивні круги

Понеділок, 17 квітня 2017, 18:38

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести антидемпінгові заходи щодо імпорту російських абразивних шліфувальних кругів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

"До російських експортерів застосовується антидемпінгове мито строком на 5 років у розмірі: для експортера-виробника відкритого акціонерного товариства "Волзький абразивний завод" – 6,54%; для інших експортерів та загалом для Російської Федерації – 33,83%", – йдеться в повідомленні.

На думку комісії, застосування зазначених антидемпінгових заходів позитивно вплине на фінансово-господарське становище національного товаровиробника, зокрема, сприятиме відновленню обсягів виробництва та продажів, збереженню та поновленню робочих місць, відновленню прибутків.

Реклама:

Крім того, МКМТ прийняла рішення про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з РФ. Згідно з рішенням розслідування порушується щодо імпорту в Україну карбамідо-формальдегідної смоли та карбамідо-формальдегідного концентрату походженням з РФ.

"У ході розслідування будуть вивчатися інформація та докази наявності демпінгу, шкоди та причинно-наслідкового зв'язку між ними. За результатами проведених досліджень буде прийнято рішення щодо доцільності застосування антидемпінгових заходів", – йдеться в повідомленні.

Як відомо, чинні антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну нітрату амонію походженням з Російської Федерації були застосовані ще у травні 2008 року.

Нагадаємо, за введення антидемпінгових мит на імпорт російських добрив виступав Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа, який є одним з найбільших гравців на ринку добрив України.

В свою чергу в Українській аграрній конфедерації заявили, що Ostchem шантажує аграріїв намагаючись підняти ціни на добрива.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: