Рева: зменшити дефіцит пенсійного фонду наразі неможливо

Субота, 15 квітня 2017, 14:36

В ході реалізації пенсійної реформи уряд не повинен допустити зростання дефіциту пенсійного фонду України вище нинішньої позначки у 140 млрд гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю DT.UA.

За його словами, законопроект про пенсійну реформу повинен бути представлений у Раді до 16 травня.

"До 16 травня ми маємо подати відповідний законопроект у ВР. Пенсійна — ключова реформа. Україні, яка веде гібридну війну, де 134 млрд гривень витрачається на оборону, платити 140 млрд за мізерні пенсії – злочин", - сказав Рева.

Реклама:

"А якщо ми їх підвищимо, то маємо сказати, що 140 млрд гривень ми фіксуємо, а решту надбавок фінансуємо тільки за рахунок наших додаткових доходів", - заявив міністр.

Відповідаючи на питання про намір уряду зафіксувати дефіцит ПФ в 140 млрд гривень, Рева уточнив, що зараз мова йде про те, аби не допустити його збільшення.

"На цьому етапі йдеться про те, що ми повинні не допустити його збільшення. Зменшити ми його не зможемо. Коли економіка запрацює (а тенденції позитивні), і зарплати почнуть зростати, дефіцит стане незначним", - зазначив він.

Нагадаємо, що, згідно з даними прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, дефіцит Пенсійного фонду на сьогодні становить 141 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: