"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін планує закінчити план оздоровлення Приватбанку до червня

Середа, 12 квітня 2017, 19:33

Міністерство фінансів до кінця травня схвалить рішення щодо остаточних кроків для завершення оздоровлення Приватбанку.

Це передбачено затвердженим Кабміном планом заходів в рамках Листа про наміри уряду і НБУ до МВФ і Меморандуму про економічну та фінансову політику від 2 березня, передає "Інтерфакс-Україна".

План заходів щодо завершення оздоровлення фінустанови, створений на основі комплексної перевірки та бізнес-плану банку, розробленого його наглядовою радою і правлінням, включатиме покриття додаткової потреби в капіталі.

Як повідомлялося, оновлений меморандум України з МВФ передбачає випуск державою в 2017 році облігацій на суму до 98 млрд гривень, або 3,6% ВВП, для докапіталізації банків і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Реклама:

У той ж час у них відсутній уточнення щодо запропонованих банків і сум, на яку буде докапіталізувати Фонд гарантування.

Уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію фінустанови, внаслідок чого держава отримала 100% в його капіталі. Для цього Мінфін докапіталізувати банк на 116,8 млрд гривень, з яких на 9,8 млрд гривень - у 2017 році.

На початку лютого 2017 року голова правління Приватбанку Олександр Шлапак допустив необхідність чергової докапіталізації фінустанови після завершення аудиту його капіталу.

Приватбанк має намір повідомити Мінфін і НБУ про суму необхідної докапіталізації на початку квітня. За даними глави банку, зазначена сума буде включати як кіпрські, так і кримські активи фінустанови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!