МАУ зобов’язала пасажирів надавати персональні дані

Середа, 12 квітня 2017, 16:26

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" вводить обов'язкову вимогу про надання пасажирами персональних даних на етапі оформлення квитка.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Дана норма передбачає внесення в бронювання паспортної та контактної інформації про пасажира і діє на всіх внутрішніх і міжнародних рейсах МАУ.

Як зазначається, 12 квітня набув чинності закон "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації", прийнятий Верховною Радою 21 березня.

Реклама:

"У новій редакції враховані стандарти і директиви Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), Європейського Союзу, Європейського агентства авіаційної безпеки, а також Європейської конференції цивільної авіації", - йдеться в повідомленні.

У компанії повідомили, що перевізники, які виконують рейси в/з пунктів ЄС, зобов'язані надавати міграційним службам країн прильоту/вильоту попередню інформацію про пасажирів.

"Пакет даних включає ім'я пасажира, його паспортні та контактні дані, дати в'їзду/виїзду, номер квитка, місце його оформлення, спосіб оплати, номер місця і інформацію про багаж", - відзначили в прес-службі.

Також наголошується, що персональні дані пасажирів використовуються виключно з метою посилення заходів авіаційної безпеки і попередження терористичної загрози і зберігаються 6 місяців з подальшою передачею на зберігання протягом 4,5 років.

"Обмін інформацією про пасажирів здійснюється між членами ЄС та третіми країнами надійними каналами з потужним захистом персональних даних", - заявили в МАУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: