"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна зобов’язалася перед МВФ ввести абонплату за підключення до опалення

Вівторок, 11 квітня 2017, 18:47

Україна зобов'язалася перед МВФ з 1 серпня 2017 року ввести абонплату за підключення до послуг централізованого опалення.

Про це сказано в Меморандумі про економічну й фінансову політику України, оприлюдненому на сайті МВФ, передають "Українські Новини".

"Крім того, ми... застосуємо тариф на розподіл газу й опалення на підставі потужності, що дозволить перенести деяку частину вартості на літні місяці", - сказано в листі про наміри.

У поточний час двоставочний тариф на послуги централізованого опалення мають тільки деякі підприємства ТКЕ (зокрема у Львові й Вінниці).

Реклама:

За двоставковим тарифом перша частина тарифу (умовно-постійна) покриває витрати на підтримку технологічного устаткування ТКЕ в робочому стані й розподіляється між всіма підключеними споживачами.

Ця частина тарифу оплачується щомісяця протягом усього року.

Умовно змінна складова тарифу покриває витрати на виробництво теплової енергії, тобто вартість енергоресурсів (газу, електрики), і оплачується споживачами тільки протягом опалювального сезону.

Як повідомлялося, 28 березня НКРЕКП встановила з 1 квітня для населення й промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність.

Нові тарифи, по суті, є абонплатою за підключення до системи газопостачання й оплачуються щомісяця на підставі потужності лічильника й незалежно від фактичного обсягу споживання.

Вранці 4 квітня Президент Петро Порошенко заявив, що дія постанов НКРЕКП про введення абонентської плати за підключення до газопостачання повинна бути припинена.

10 квітня НКРЕКП скасувала своє рішення про встановлення з 1 квітня абонплати за користування газовою інфраструктурою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!