"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

DTEK Ахметова постачатиме електроенергію в Молдову

Субота, 1 квітня 2017, 15:46

Товариство з обмеженою відповідальністю Energocom підписало з українською компанією DTEK Trading контракт на поставку електроенергії в Молдову на період з 1 квітня 2017 року по 31 березня 2018 року по 50,2 долара за 1 МВт*год.

Про це пише видання NewsMaker з посиланням на повідомлення міністерства економіки Молдови.

Згідно з повідомленням, 31 березня, після розгляду пропозицій, що надійшли від компанії Energocom і Молдавської ГРЕС, енергокомпанії оператори молдавського енергоринку Gaz Natural Fenosa Furnizare Energie, Red Union Fenosa, Furnizare Energie Electrică Nord, Moldelectrica, Red Nord і Red Nord Vest підписали контракт з АТ Energocom про закупівлю електроенергії на період з 1 квітня 2017года по 31 березня 2018 року.

"Пропозиція Energocom була схвалена операторами молдавського енергоринку завдяки найбільш вигідній ціні - 50,2 долара за 1 МВт*год. Кучурганська ГРЕС в першому раунді переговорів запропонувала ціну в 58,5 долара за 1 МВт*год, а до другого раунду знизила її до 54,4 долара", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

"З огляду на обсяг електроенергії, що імпортується Молдовою за рік, різниця між остаточними офертами (ціновими пропозиціями) дозволить заощадити близько 300 млн леїв", - відзначає Мінекономіки.

Представники мінекономіки, НАРЕ, делегації ЄС в Молдові і Секретаріату Енергетичного співтовариства, що стежили за проведенням конкурсу, відзначають його прозорість і дотримання інструкції щодо щорічної закупівлі електроенергії.

Молдавські енергокомпанії в цьому році п'ять разів продовжували термін подачі заявок від учасників тендерів на поставку електроенергії в Молдову.

Цінову пропозицію представила тільки одна компанія з чотирьох, що беруть участь в тендері - ДТЕК "Павлоградвугілля" - підприємство, що входить в холдинг DTEK Trading бізнесмена Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, голова міненерго Ігор Насалик відзначав, що в лютому завершаться планові ремонти трьох атомних енергоблоків і з'явиться значний профіцит атомної енергії, що дозволяє щомісяця експортувати до 1 млрд кВт-год електроенергії.

Україна в січні-лютому 2017 року збільшила експорт електроенергії на 37,2% (на 263,9 млн кВт-год) в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 972,5 млн кВт-год.

В січні-лютому 2017 року Україна експортувала електроенергію на 48,765 млн доларів, т.ч. в лютому - на 27,189 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: