"Метінвест" Ахметова наростив виручку на 19%, EBITDA - на 17%

Субота, 1 квітня 2017, 12:03

Виручка Metinvest B.V., материнської компанії міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", в січні 2017 року зросла на 19,1% в порівнянні з попереднім місяцем - до 598 млн доларів.

Про це свідчать попередні неаудовані консолідовані результати фінансової звітності компанії відповідно до МСФЗ, пише "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними, показник EBITDA за підсумками січня становив 155 млн доларів, що на 17,4% вище в порівнянні з груднем.

Як уточнюється в звіті, скоригована EBITDA за січень-2017 металургійного дивізіону групи становила 59 млн доларів, тоді як в грудні 2016 року цей показник становив 30 млн доларів.

Реклама:

EBITDA гірничодобувного дивізіону в січні становила 137 млн доларів, тоді як в грудні - 110 млн доларів.

Сумарно EBITDA в січні становила 155 млн доларів, тоді як в грудні - 132 млн доларів.

Загальна виручка в січні-2017 складалася з виручки метдівізіона групи в розмірі 477 млн доларів, гірничодобувного - 369 млн доларів, внутрішньо групового продажу - "мінус" 248 млн доларів. В результаті сумарно січнева виручка становила 598 млн доларів.

Грошові кошти, використані в інвестиційній діяльності, - "мінус" 33 млн доларів, в тому числі купівля основних засобів і нематеріальних активів - "мінус" 34 млн доларів.

Нагадаємо, 15 березня  Метінвест заявив про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованій території.

Зокрема, ПрАТ "Єнакіївський металургійний завод" (включаючи його Макіївську філію - ПрАТ "Макіївський металургійний завод"), ПрАТ "Єнакіївський коксохімпром", ПрАТ "Харцизький трубний завод", ПрАТ "Комсомольське рудоуправління", ПрАТ "Краснодонвугілля", ПрАТ "Донецьккокс" та Спільне українсько-швейцарське підприємство ТОВ "Метален".

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новінського (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: