"АрселорМіттал" готується до роботи в умовах надзвичайного положення

Четвер, 9 березня 2017, 14:56

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" розробило кризисний план роботи в умовах надзвичайного положення в енергетиці через блокаду залізничного сполучення на сході країни.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

У компанії заявили, що блокада постачань вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу несе загрозу стабільному енергопостачанню підприємства, а також забезпеченню сировинними матеріалами, необхідними для виробничої діяльності.

"Східний регіон, як джерело постачань сировини, втрачений для ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" ще у 2014 році, і підприємство було вимушене перейти на імпортну сировину, проте наразі очевидний ризик збою імпортних залізничних постачань", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"В даний момент в енергосистемі України зберігається напружена ситуація, вже отримані рекомендації із зниження вжитку електроенергії. В ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" розроблено кризисний план роботи в умовах надзвичайного положення в енергетиці", - повідомляє прес-служба.

 

Як наголошується, технологічні служби цехів перебувають у повній готовності у зв'язку із загрозою віялових відключень електроенергії в Дніпропетровській області.

"АрселорМіттал Кривий Ріг" зазначає, що такі заходи вкрай негативно позначаються на роботі виробничих агрегатів і на стабільності роботі підприємства в цілому.

"Наразі всі структурні підрозділи "АрселорМіттал Кривий Ріг" працюють в штатному режимі. Проте можливим наслідком блокади може стати скорочення виробництва, оскільки вже зараз підприємство терпить нестачу вугілля марок АШ і АС, які є критичною сировиною для агломераційного та металургійного виробництв", - йдеться у повідомленні.

"Запаси цих сировинних матеріалів вичерпуються, і компанія стурбована можливими ризиками відносно майбутніх постачань", - підсумували у компанії.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: