Шлапак розповів, якими будуть депозитні ставки в кінці року

Четвер, 9 березня 2017, 13:51

Голова правління Приватбанку прогнозує, що до кінця року ставки по депозитах у гривні будуть знаходитися на рівні 10-12%.

Про це він сказав в інтерв’ю ЕП.

"На моє переконання, одна з головних проблем держави - це високі відсоткові ставки. Навіть в роки не дуже високої інфляції кредитна ставка рідко знижувалась нижче 20%. Ми починали з 20% по гривневій депозитній лінійці. Зараз наші ставки на рівні 16%", - сказав він.

"Валютні ми теж різко понизили. Нам валютні вклади потрібні тільки для того, щоб забезпечити оборот валюти в банку, не більше. Ми не видаємо валютних позик сьогодні, тому ставку ми зробили дуже низьку. У нас майже 40% ринку вкладів і я гадаю, що як драйвер ринку ми зможемо спонукати ринок до зниження відсоткової ставки", - заявив Шлапак.

Реклама:

За його словами, це обов'язково повинно призвести до зниження кредитних ставок.

"Якщо взяти сталі умови, уявити, що жодних катаклізмів у державі не відбудеться, то до кінця року ми всі будемо на ставках 10-12% по депозитах у гривні", - прогнозує голова правління.

"В портфелі банку є депозити, які укладалися під 12%, іноді під 13% по валюті. Зараз ми відпускаємо їх з банку, а запрошуємо тих, хто готовий покласти в банк під 5% євро і 6% долари, тим самим зменшуючи навантаження на валютний депозитний портфель", - повідомив Шлапак.

"За умови повної капіталізації банку, при зменшенні і депозитних і кредитних ставок, банк не буде збитковим у 2017 році. У мене в цьому немає сумнівів", - підсумував він.

Як повідомлялося, 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Читайте також: Як рятували Приватбанк, і що відбувалося за лаштунками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: