Фонд повертатиме гарантовану суму на рахунок клієнта

Четвер, 9 березня 2017, 13:30

Вкладник ліквідованого банку зможе вказати свій діючий рахунок у будь-якій кредитній установі, на який Фонд перерахує йому гарантовану суму.

Про заплановане нововведення повідомила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха на круглому столі, пише FinClub.

"Ми плануємо запустити онлайн-сервіс: якщо клієнт вже має рахунок в будь-якому банку, не обов'язково в банку-агенті, він вкаже номер рахунку, і гроші підуть туди", - заявила Рудуха.

"Фактично це інтернет-банкінг. Переказ на рахунок клієнта буде запущений не раніше початку наступного року", - сказала вона.

Реклама:

Крім того, у Фонді працюють над тим, щоб позичальники змогли через онлайн-сервіс погашати кредити в неплатоспроможних банках.

"Ми будемо надалі розвивати технологічні можливості для виплат, шукати інструменти, які будуть зручні клієнту. Серед таких інструментів буде і автоідентіфікація, яка дозволить проводити виплати на будь-які рахунки клієнта", - уточнив директор департаменту інформаційних технологій Фонду Андрій Бащев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: