Окупаційна влада Криму примусово викупить кримські заводи Ахметова - ЗМІ

Вівторок, 7 березня 2017, 16:30

Окупаційна влада Криму прийняла рішення про примусовий викуп майна "Керченського стрілочного заводу" та "Керченського металургійного комбінату".

Про це заявив заступник міністра промислової політики окупаційної влади Борис Кабаков, повідомляє ТАСС.

"Прийнято рішення про примусовий викуп майна двох підприємств - "Керченського стрілочного заводу" (виробник стрілочних переводів для залізничних колій) і "Керченського металургійного комбінату" (виробляє сталевий емальований посуд), - розповів він.

За його словами, одночасно прийнято рішення про створення ГУП "Керченський металургійний завод", якому буде передано викуплене майно цих підприємств.

Реклама:

Кабаков також заявив, що самопроголошене мінпромполітики Криму своїм наказом створило на підприємствах тимчасову адміністрацію, яка займеться інвентаризацією майна і його оцінкою для подальшого викупу.

За його словами, стрілочний завод зареєстрований в Києві, а металургійний комбінат - в Кривому Розі Дніпропетровської області України. Кабаков відмовився назвати власників підприємств.

Проте, джерело в окупаційній владі уточнило, що обидва заводи належать фірмам, афільованим з українським бізнесменом Рінатом Ахметовим.

Кабаков не зміг назвати вартість майна цих підприємств.

"Після викупу майна підприємства будуть займатися тим же самим, але вже ми будемо допомагати їм із замовленнями, в тому числі і з державними", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!