Французький PSA Peugeot Citroën купив Opel за 2,2 мільярда євро

Понеділок, 6 березня 2017, 10:11

Французький концерн PSA Peugeot Citroën у понеділок, 6 березня, оголосив про придбання європейського відділення американського концерну General Motors, яке виробляло автомобілі під марками Opel та Vauxhall.

Про це йдеться у повідомленні компанії, пише DW.

Згідно з повідомленням компанії, вартість купівлі Opel та Vauxhall становила 1,3 мільярда євро, ще 900 мільйонів PSA разом з французьким банком BNP Paribas заплатили за європейський підрозділ компанії GM Financial, що здійснювала фінансові операції GM в Європі, зокрема, надавала послуги з лізингу та автокредитування.

Як зазначає агентство AP, після придбання Opel та Vauxhall PSA стане другим за розміром автоконцерном у Європі та поступатиметься лише німецькому Volkswagen.

Реклама:

Загальна кількість автомобілів, що вироблятимуться французьким концерном після купівлі європейського відділення GM, становитиме 5 мільйонів авто на рік.

На тлі занепокоєнь щодо втрати робочих місць внаслідок цієї угоди у PSA заявили, що й надалі виконуватимуть зобов'язання перед усіма робітниками, які працюють на підприємствах Opel.

Як відомо, Opel входив до складу американського концерну General Motors (GM), однак приносив йому останнім часом збитки.

У 2016 році збитки GM в Європі становили 257 мільйонів доларів.

У 2009 році General Motors вже намагався продати Opel - претендентом виступила австрійсько-канадська компанія Magna за участі російських інвесторів, а Володимир Путін - тоді прем'єр-міністр Росії - навіть повідомив про придбання Opel  як про доконаний факт.

Однак згодом керівництво General Motors передумало продавати дочірнє підприємство.

У 2014 році компанія закрила завод у німецькому Бохумі. На Opel у Німеччині працюють понад 18 тисяч співробітників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: