"Блокадники" почали зупиняти у Конотопі вантажні потяги з РФ

Неділя, 5 березня 2017, 15:56

Учасники блокади Донбасу почали зупиняти вантажні потяги з Росії у місті Конотоп Сумської області.

Про це повідомляється у спільноті Штабу блокади у Facebook.

"У зв'язку із незаконною відмовою Укрзалізниці надати документи на поїзди, які везуть з території Росії та окупованих територій України через Росію вантажі, документів про їх походження та пункти призначення, акція у Конотопі продовжується", - говориться у повідомленні.

Наголошується, що народні депутати надають допомогу Штабу, зупиняють вантажні потяги та здійснюють перевірку документів безпосередньо у машиніста. Електрички та пасажирські потяги учасниками акції не зупиняються.

Реклама:

"Штаб блокади торгівлі з окупантами очікує від Укразалізниці негайного виконання законних вимог і надання зазначених документів народним депутатам України для здійснення депутатського контролю", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, шо 4 березня, учасники блокади Донбасу заявили про відкриття нового редуту - у м.Конотоп (Сумська область). 

Як відомо, 4 березня у поліції Луганщини повідомили, що під мостом, де розташований намет учасників "Торгової блокади Донбасу", поліція виявила вибухові речовини.

У свою чергу у "Штабі блокади торгівлі з окупантами" заявили про провокації. 

16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

25 лютого повідомлялося, що учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі селища Новотроїцьке Донецької області.

28 лютого штаб блокади ОРДЛО відмовився вести переговори із прем’єр-міністром.

1 березня штаб блокади заявив про відкриття мобільного посту на трасі Курахове-Мар'їнка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: