"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent тримається близько 53 доларів за барель

П'ятниця, 31 березня 2017, 10:11

Світові ціни на нафту почали знижуватися в останній день робочого тижня на тлі побоювань інвесторів з приводу перспектив пролонгації угоди основних нафтовидобувних країн про скорочення видобутку "чорного золота".

Про це повідомляє Прайм.

Станом на 08:33 вартість червневих ф'ючерсів на нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,56% - до 52,83 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,48%, до 50,11 долара за барель.

"Реальне побоювання засноване на тому, що буде, якщо ОПЕК почне видобувати нафту (в колишніх обсягах - ред.), коли угода закінчиться", - наводить газета The Wall Street Journal думку аналітика по сировинним товарам в Commonwealth Bank of Australia Вівека Дхара.

Реклама:

Крім того, трейдери побоюються за перспективи попиту на цю сировину, пише газета.

Стримують зниження зроблені в четвер заяви міністра енергетики РФ Олександра Новака про скорочення видобутку на 200 тисяч барелів на день в рамках угоди з нафтовидобувними країнами. При цьому він підтвердив плани Росії вийти на відповідний віденській угоді рівень скорочення видобутку нафти в 300 тисяч барелів на добу до кінця квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: