Незабаром російський ВЕБ оголосить про угоду з продажу Промінвестбанку

П'ятниця, 31 березня 2017, 09:00
 

Російський Внєшекономбанк, який є материнською структурою українського Промінвестбанку, найближчим часом збирається оголосити про угоду з продажу дочірньої структури.

Про це повідомило джерело ЕП на банківському ринку.

За словами співрозмовника, переговори про продаж української дочки ВЕБ вів з трьома потенційними покупцями.

Перший варіант бізнесмени Нурусулім Аркалаєв та Сергій Тронь.

Реклама:

Аркалаєв донецький бізнесмен, народний депутат Верховної Ради 5,6,7 скликань. У 2012 році був обраний від Партії регіонів (№ 52 в списку). Наразі обіймає посаду президента Федерації дзюдо України. Сергій Тронь — бізнес-партнер Аркалаєва, був його помічником у 6 та 7 скликаннях та обіймав посаду віце-президента Київської міської Федерації боксу.

Другий варіант екс-голова СБУ Валерій Хорошковський.

Третій варіант угорський банківський холдинг ОТП.

Минулого тижня російське видання "Комерсант" повідомляло, що на останньому етапі залишилось 2 потенційних покупця (Хорошковский та група Аркалаєва-Троня), оскільки за словами голови ВЕБ Сергія Горькова ОТП дуже довго приймав рішення.

Водночас, за словами співрозмовника ЕП, ОТП так і не вийшов з переговорів.

"Угорцям нав'язували цю угоду дуже довго. Я точно знаю, що ще два тижні тому ОТП цього не хотів. Але за останньою інформацією ОТП ворушиться і не виключено, що саме вони і будуть покупцями", каже співрозмовник ЕП.

Промінвестбанк є одним з найбільших банків України. Станом на 1 січня 2017 року його активи становили 34 млрд грн. Банк заснований у 1992 році.

Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 року залишався російський державний "Внєшекономбанк" (РФ, 99,7%), який придбав "Промінвестбанк" наприкінці 2008 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: