Підприємці під НКРЕ вимагали відставки Вовка

Четвер, 30 березня 2017, 16:17

В четвер, 30 березня, близько 70-100 чоловік під будівлею Нацкомісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг вимагали скасувати рішення НКРЕКП про нову методику підрахунку вартості підключення підприємств до мереж.

Про це повідомив кореспондент ЕП.

У найбільшій мірі присутніх на акції обурювало рішення НКРЕКП про встановлення
нових тарифів на підключення підприємств до електромереж. Крім цього, вони також протестували проти введення абонплати за користування газовими мережами.

Модератор акції Тетяна Опришко, представник коаліції "Сіверщина" каже, що акція передусім спрямована на відміну рішення НКРЕКП про нову методику підрахунку вартості підключення підприємств до мереж.

Реклама:

За її словами, нові тарифи на підключення вбивають бізнес в Україні та не дозволяють йому працювати.

Опришко заявила, що підвищення тарифів проходить непрозоро, комісія не враховує інтереси малого і середнього бізнесу.

"Нормативна база, яку приймає національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних платежів - це стримуючий фактор для малого та середнього бізнесу", — заявила вона.

Опришко навела приклад, коли за вартості будівництва заводу у 30 мільйонів гривень, 20 мільйонів коштує приєднання до енергомереж обленерго.

У свою чергу, приватний підприємець Сергій Самоненко заявив, що "діяльність НКРЕ за останні місяці звела нанівець всі наші здобутки щодо енергетичної незалежності".

"Члени комісії приймають постанови на користь російських монополістів на ринках електроенергетики та газопостачання", - додав він.

Учасники акції протесту оголосили вимогу до президента про звільнення голови НКРЕ Дмитра Вовка.

Андрій Зінченко, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!