"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Samsung представила смартфони Galaxy S8 і S8+

Четвер, 30 березня 2017, 14:05

Корейський виробник електроніки Samsung представив нові флагманські смартфони Galaxy S8 і Galaxy S8+.

Про це повідомляє Ain.ua.

Перша модель має діагональ екрану у 5,8 дюймів, друга версія - 6,2 дюйма. Передзамовлення на обидва телефони стартує 30 березня, а перші користувачі зможуть отримати їх у США починаючи з 21 квітня.

Ціни на молодшу модель в США стартують з 750 доларів, а Galaxy S8+ - від 850 доларів.

Реклама:
 

Найвизначнішою рисою нових флагманів є екран. Дисплей простягається з верху до самого низу і майже повністю покриває лицьову частину смартфона. Його межі заокруглені, як у випущеному раніше Galaxy S7 Edge. Такий підхід у корейській компанії називають Infinity display - нескінченний дисплей.

 

У нових телефонах Samsung позбувся фізичної кнопки Home, замінивши її програмною, також додавши аналог Taptic Engine у iPhone - відгук на натискання.

Через великий екран довелося перенести сканер відбитків пальців на задню панель, по сусідству з об'єктивом камери.

На нижній грані розташовується порт USB-C і стандартний 3,5 мм аудіороз'єм. Корпус телефону не боїться води і пилу та захищений за стандартом IP68, який дозволяє фотографувати під водою.

Міжнародна версія смартфона буде оснащена процесором власного виробництва Exynos Octa core (2.35 GHz Quad + 1.9GHZ Quad). Він виробляється по 10-нанометровому процесу, що також має знизити енергоспоживання.

За словами представника компанії, центральний процесор на 10%, а графічне ядро на 21% більш продуктивні, ніж попередня версія Galaxy S7.

Флагмани оснащені 4 ГБ оперативної пам'яті, 64 ГБ внутрішньої пам'яті і слотом для SD-карт.

Батарея молодшої версії Galaxy S8 має ємність 3000 mAh, а Galaxy S8+ отримає акумулятор на 3500 mAh. Смартфони підтримують бездротову зарядку, для якої Samsung випустила спеціальні докстанції.

У компанії також стверджують, що ввели нові процеси перевірки батарей, щоб нові флагмани уникли долі своїх попередників.

OLED-дисплеї смартфонів мають однакову роздільну здатність - 2960x1440. З огляду на те, що менша версія має діагональ екрану в 5,8 дюймів, а велика - 6,2 дюйма, то роздільна здатність становить 570 і 529 пікселів на дюйм відповідно.

Основна камера обох смартфонів має сенсор з роздільною здатністю 12 МП, а фронтальна - 8 МП. Обидві вони мають широку діафрагму F1,7. Фронтальна камера також отримала автофокус, так що селфі тепер буде знімати легше: про це прямо сказали на презентації.

 

Віртуальний асистент Bixby, конкурент Google Assistant і Apple Siri, побудований на основі технологій стартапу Viv. Його Samsung купив у жовтні минулого року. Йому виділена окрема фізична кнопка на корпусі.

Bixby повинен виконувати за допомогою голосу будь-які команди, які ви можете зробити зі смартфоном. Що стосується підтримки, то на момент релізу він працює тільки з 10 додатками Samsung. Bixby також вбудований у камеру і може аналізувати фотографії, розпізнаючи і знаходячи речі в магазинах, які ви зфотографували.

Нові смартфони вийдуть в п'яти різних кольорах: чорному, сірому, срібному, золотому та блакитному. Коли вони надійдуть в продаж в Україні - поки що невідомо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: