ЄБРР оцінив рівень проблемних кредитів в Україні в 30%

Четвер, 30 березня 2017, 12:48

Європейський банк реконструкції й розвитку оцінює рівень проблемних кредитів у банківській системі України в 30%.

Про це повідомив під час прес-конференції директор Європейського банку реконструкції й розвитку в країнах Східної Європи й Кавказу Франсіс Малиж, передають "Українські новини".

"В Україні рівень проблемних кредитів становить близько 30%. Це дуже високий рівень і ми працюємо із НБУ, Незалежною асоціацією банків і НАБУ над заходами щодо проведення фінансової реструктуризації", - сказав він.

На його думку, правильно діюча банківська система є ключовим елементом ринкової економіки.

Реклама:

Він нагадав, що новий закон про фінансову реструктуризацію, у розробці якого допомагали ЄБРР і Світовий банк, дає кредиторам і позичальникам можливість реструктурувати їх кредитні угоди за допомогою добровільної позасудової процедури.

"Це по-справжньому революційна процедура, що буде сприяти рішенню питань проблемних кредитів, відсоток яких в Україні один з найвищих у Європі. Вона надає учасникам ринку вкрай необхідний позасудовий механізм реструктуризації й сприяє збереженню робочих місць і поновленню господарської діяльності компаній", - підкреслив представник ЄБРР.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції й розвитку об'єднує зусилля з українською владою з впровадження нової процедури фінансової реструктуризації для банківської системи України з метою зменшення кількості проблемних кредитів і в контексті більше широкої діяльності на підтримку фінансового сектору країни.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні.

З початку діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе зобов'язання щодо надання майже 12,1 млрд євро в рамках 380 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!