Westinghouse не припинить, а посилить співпрацю з Україною

Четвер, 30 березня 2017, 10:46

Попри повідомлення американської компанії Westinghouse LLC про банкрутство, її шведський сегмент виробництва ядерного палива Westinghouse Sweden не тільки продовжить, але навіть розширить контракт з Україною на поставку ядерного палива.

Про це офіційно повідомили в центральному офісі компанії на інформаційний запит "Укрінформу".

"Як було заявлено 29 березня, Westinghouse LLC і деякі дочірні компанії та філіали подали добровільні клопотання відповідно до глави 11 Кодексу США про банкрутство", - заявили у компанії.

"Ці клопотання не стосуються будь-яких операцій Westinghouse у регіоні Європи, Близького Сходу і Африки (EMEA) або регіону Азії. Найважливіше те, що вони жодним чином не вплинуть на поставку палива та послуг в Україну зараз або в майбутньому", - підкреслили в американській компанії.

Реклама:

При цьому наголошується, що "Westinghouse і Україна мають стратегічне партнерство, яке залишатиметься міцним і, ми сподіваємося, лише зростатиме в майбутньому".

У компанії підтвердили, що її підприємство у Швеції Westinghouse Sweden, яке має тверді фінансові позиції та не підпадає під удар банкрутства, у 2017 році "вироблятиме й поставлятиме ядерне паливо на шість українських реакторів ВВЕР-1000, відповідно до нашого контракту".

"Співпраця з Україною є найвищим пріоритетом для Westinghouse", - підкреслили в компанії.

Нині продовжуються дискусії щодо розширення поставок палива, а також надання послуг для України, "що принесе взаємну вигоду й подальше підвищення енергетичної безпеки".

Нагадаємо, Рада директорів Toshiba в середу схвалила банкрутство Westinghouse Electric, проблемної американської атомної "дочки" японської компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: