Донецький завод NORD переніс виробництво у Китай

Середа, 29 березня 2017, 12:33

Український виробник побутової техніки NORD вироблятиме холодильники у Китаї.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Протягом понад 50 років NORD виробляв продукцію в Україні на потужностях Донецького заводу холодильників.

З серпня 2014 року компанія вирішила припинити роботу підприємства в Донецьку, законсервувати його основні засоби.

Реклама:

"З часу консервації заводу ми проаналізували десятки провідних світових виробничих майданчиків в пошуках найкращого високотехнологічного виробництва холодильників. З огляду на практику більшості світових торговельних марок ми зупинили свій вибір на китайському виробничому майданчику компанії Midea", — йдеться у повідомленні компанії.

Група компаній "Норд" (TM NORD) раніше була найбільшим у Східній Європі та СНД виробником складної побутової техніки (кухонних плит, торгово-холодильного обладнання, компресорів). Штаб-квартира компанії була розташована в місті Донецьк. Кількість працівників на початок 2014 року становила понад 3,5 тис. осіб.

Влітку 2016 року президент групи "Норд", один із засновників Партії регіонів, Валентин Ландик продав свій пакет акцій (79,93%) виробника холодильної техніки ПАТ "Норд" російському ТОВ "Діорит-Техніс", який входить в холдинг "Діорит" і є ексклюзивним офіційним дистриб'ютором техніки NORD в Росії.

На початку 2016 року голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявляв, що держава профінансує компенсацію відсотків по кредиту для можливого будівництва заводу "Норд" в Краматорську, замість захоплених потужностей в Донецьку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!