Нові власники обміняють українську "дочку" "Сбербанку" на російський банк

Середа, 29 березня 2017, 09:05

Купівля української "дочки" російського "Сбербанку" латвійським Norvik Banka відбудеться у рамках обміну з російським "Вятка Банк".

Про це "Громадському" повідомив акціонер латвійського Norvik Banka, російський мільйонер Грігорій Гусєльніков.

"Буде обмін активами в цій угоді. Norvik буде міняти російський банк на український. Нажаль, чи на щастя, ми не зможемо собі дозволити мати банк там і там. Та й відверто кажучи, росіян не ображаю, але відкрито говорю - в Росії не хочемо. Тому будемо обмінюватися і частково це буде угода-обмін", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання ведучого про те, чи мова йде про "Вятка Банк", Гусєльников сказав "швидше за все".

Реклама:

"Так, ми виходимо, може бути з більш "жирного" ринку, на може бідніший ринок, але я вважаю це більш перспективний ринок. Можливість ведення підприємницької діяльності, вона можлива тільки в умовах вільної ринкової економіки, а коли право власності не зовсім право власності в країні - дуже складно там вести бізнес", - додав Гусєльніков.

Norvik Banka - один з найстаріших комерційних банків Латвії, є 8-м найбільшим банком Латвії. Norvik Banka є частиною Norvik Group, в яку входить також російський "Вятка Банк" і англійський Norvik Banka UK Limited.

Сбербанк увечері 27 березня оголосив про продаж 100% акцій української "дочки" консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і білоруська приватна компанія.

Раніше російське видання "Комерсант" повідомляло, що покупці заплатять за український "Сбербанк" приблизно 130 млн доларів.

16 березня президент Петро Порошенко затвердив рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом.

Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!