НБУ передав МВФ уточнені макроекономічні показники - очікує траншу

Вівторок, 28 березня 2017, 16:32

Національний банк України передав уточнені макроекономічні показники бюджету до Міжнародного валютного фонду для прискорення виділення чергового траншу Україні.

Про це під час брифінгу у Харкові сказав міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає УНІАН.

"Вчора (27 березня — Ред.) Нацбанк заявив про те, що погодили нові макроекономічні показники. Вони доведені тепер до МВФ. Ми тепер чекаємо на те, що ці показники будуть взяті до відома і відповідне рішення про виділення чергового траншу з'явиться в порядку денному Міжнародного валютного фонду і буде прийняте відповідне рішення", - сказав Рева.

Він нагадав, що необхідність уточнення макроекономічних показників бюджету України виникла через блокування торговельного сполучення з непідконтрольними територіями на Донбасі.

Реклама:

"Ми понесли серйозні економічні збитки. Коли ці збитки стали очевидними, то ті домовленості, які ми досягли з Міжнародним валютним фондом, вимагали уточнення макроекономічних показників. Тому МВФ взяв паузу", - сказав Рева.

Як відомо, Рада директорів МВФ перенесла запланований на 20 березня розгляд питання про завершення третього перегляду програми розширеного фінансування для України.

У Мінфіні заявили, що перенесення термінів проведення засідання спричинено потребою в уточненні розрахунків економічних наслідків заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: