Арбітраж розпочав слухання за позовом "Ощадбанку" проти Росії

Понеділок, 27 березня 2017, 15:22

В понеділок в Парижі розпочалися усні слухання у справі "Ощадбанку" до Російської Федерації, сума вимог становить мільярд доларів.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як наголошується, сума вимог включає як вартість втрати активів, так і вартість втрати бізнесу, і становить понад 1 млрд доларів.

До складу титулованого арбітражного Трибуналу входять: сер Девід Ей.Ар.Уільямс - королівський адвокат (головуючий), Суддя Чарльз Ен.Брауер і  Х’юго Перезкано Діаз.

Реклама:

"Позицію Ощадбанку представляють зовнішні юридичні радники – компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP та українська юридична фірма "Астерс", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що слухання триватимуть до трьох днів. "Представники РФ відмовились від участі у слуханнях, хоча їх було належним чином поінформовано", - повідомляє прес-служба.

"Ощадбанк докладає всіх зусиль, щоб сформувати сильну позицію та повністю представити свій позов проти РФ. В матеріалах справи понад 4 тисячі сторінок, а доказова база містить повне і аргументоване підтвердження юридичної позиції банку", - прокоментував Андрій Пишний, голова правління банку.

"Позов Ощадбанку – перший позов щодо втрати активів у Криму, який буде заслухано не тільки щодо юрисдикції, а також по суті та оцінці втрат", - сказав він.

Після завершення усних слухань очікується, що Трибунал перейде до обговорення та прийняття рішення, що займе певний час.

Як відомо, Ощадбанк подав позов проти РФ через втрату майна у Криму ще у січні минулого року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: