"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В українських сховищах залишилося 8 мільярдів кубів газу

Понеділок, 27 березня 2017, 13:37

Запаси природного газу в українських підземних сховищах газу за минулий тиждень скоротилися на 0,2%, або на 15 мільйонів кубометрів.

Про це пише УНІАН з посиланням на дані "Укртрансгазу".

За даними компанії, 25 березня зі сховищ відібрано 400 тис. куб. м газу, а закачано – 14,5 млн куб. м. Станом на кінець тижня  запаси газу зменшилися до 8,122 млрд куб. м з 8,137 млрд куб. м.

Реклама:

У вересні 2016 року уряд затвердив графік підготовки України до опалювального сезону, а також визначив обсяги запасів палива для забезпечення споживачів теплом і електроенергією. В опалювальний сезон 2016-2017 років Україна увійшла з запасами "блакитного" палива на рівні 14,7 млрд куб. м.

11 березня Укртрансгаз повідомив, що Україна припинила відбір газу зі сховищ і почала його закачування в режимі 4,5 млн куб. м на добу.

У НАК "Нафтогаз України" ще наприкінці 2016 року заявляли, що вважають сформовані в підземних сховищах запаси газу достатніми для проходження опалювального сезону.

За розрахунками компанії, на кінець опалювального сезону у сховищах залишатиметься 7-8 мільярдів кубометрів при допустимому значенні 5 мільярдів кубометрів.

Мінімальний залишок газу на кінець опалювального сезону було зафіксовано у квітні 2013 року, коли в ПСГ залишалося менше 6 млрд куб. м газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: