Рада НБУ хоче підключитися до переговорів з МВФ

Четвер, 23 березня 2017, 11:00

Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин виступає за залучення цього органу до процесу розробки меморандуму про економічну і фінансову політику за програмою кредитування EFF з Міжнародним валютним фондом.

Про це він розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Конституція фактично покладає на Раду місію вищого органу монетарної влади в Україні. Ми не повинні бути відсторонені від переговорного процесу з МВФ", - пояснив свою позицію Данилишин.

Він повідомив, що Рада на своєму засіданні розглядала питання доцільності залучення її членів до переговорів з міжнародними фінансовими організаціями, включаючи МВФ.

Реклама:

"У разі залучення нас до переговорного процесу ми готові надати свої професійні висновки і пропозиції, в тому числі до проекту меморандуму з МВФ", - сказав глава Ради.

Як відомо, Рада директорів МВФ перенесла запланований на 20 березня розгляд питання про завершення третього перегляду програми розширеного фінансування для України.

У Мінфіні заявили, що перенесення термінів проведення засідання спричинено потребою в уточненні розрахунків економічних наслідків заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

При цьому у МВФ заявили, що ще не визначилися з новою датою засідання Ради директорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!