Україна до кінця місяця точно не отримає транш від МВФ

Середа, 22 березня 2017, 17:19

Питання виділення траншу Україні відсутнє у порядку денному Міжнародного валютного фонду, розписаному до 31 березня.

Про це свідчать дані МВФ.

Згідно з інформацією, на 20 березня заплановані консультації з владою Катару. 22 березня відбудуться консультації з представниками Сент-Люсії, 24 березня - консультації з владою Науру, Ізраїлю та Домініканської Республіки.

На 29 березня заплановані консультації з владою Нігерії. При цьому українське питання в плані роботи Ради директорів МВФ відсутнє.

Реклама:
 

Як відомо, Рада директорів МВФ перенесла запланований на 20 березня розгляд питання про завершення третього перегляду програми розширеного фінансування для України.

У Мінфіні заявили, що перенесення термінів проведення засідання спричинено потребою в уточненні розрахунків економічних наслідків заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

У свою чергу, Національний банк повідомив, що Україна знаходиться в програмі співпраці з МВФ.

"Останній хід подій в країні потребує додаткового вивчення їх потенційного впливу на економіку і його облік в макроекономічних прогнозах програми співпраці з Фондом", - повідомили у Нацбанку.

При цьому у МВФ заявили, що ще не визначилися з новою датою засідання Ради директорів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!