"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський ВЕБ назвав можливого покупця української "дочки"

Вівторок, 21 березня 2017, 14:02

Голова російського "Внєшекономбанку" Сергій Горьков заявив, що угорська банківська група OTP зацікавлена в придбанні їхньої української "дочки" - "Промінвестбанку".

Про це заявив голова російського Внєшекономбанку журналістам, пише РБК.

"Є пропозиції, і ми їх зараз обговорюємо. Думаю, що наступного тижня ми можемо розповісти це більш зрозуміло", - заявив Горьков.

Він підкреслив, що рішення про продаж приймає наглядова рада банку.

Реклама:

За його словами, серед можливих покупців - угорська банківська група OTP. Голова ВЕБа зазначив, що ОТР "активно цікавиться", при цьому компанія завжди "досить довго приймає рішення".

Нагадаємо, 16 березня Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій терміном на рік проти п'яти українських "дочок" російських банків. Зокрема, в чорний список потрапили Сбєрбанк, ВТБ, БМ банк, Промінвестбанк і VS Bank. Цим фінансовим організаціям заборонено виводити кошти за межі країни.

Заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова 19 березня заявила, що всі банки з російським держкапіталом ведуть переговори про продаж. За її словами, в умовах, що склалися НБУ вважає продаж найкращим способом покинути ринок України.

За даними НБУ, "дочки" російських банків мають зобов'язання перед фізичними та юридичними особами України на 36 млрд гривень.

Читайте також: Економіка санкцій. Що буде з російськими банками в Україні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: