Рада планує ввести мораторій на банкрутство "Чорноморнафтогазу"

Вівторок, 21 березня 2017, 12:00

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, яким пропонується до 1 січня 2019 року встановити мораторій на стягнення заборгованості з компанії "Чорноморнафтогаз".

За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів.

Проект закону покликаний стабілізувати діяльність товариства у зв'язку з тимчасовою окупацією території України.

Згідно з документом, також підлягають зняттю накладені раніше арешти на рухоме майно "Чорноморнафтогазу".

Реклама:

"Дію закону запропоновано розповсюдити на виконавчі провадження, відкриті до набрання ним чинності з метою їх зупинення та розблокування роботи товариства", - йдеться у пояснювальній записці.

Також проектом пропонується установити, що спеціальні дозволи на користування надрами, надані товариству на ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території, строк дії яких закінчився в період тимчасової окупації, вважаються такими, що продовжили строк своєї дії на період тимчасової окупації.

Як відомо, у березні 2014 року внаслідок анексії Криму Російською Федерацією "Чорноморнафтогаз" втратив доступ до виробничих потужностей та газових родовищ на півострові та шельфі.

На даний час товариство зареєстровано у Києві, вживає заходи щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Збитки, завдані "Чорноморнафтогазу" анексією АР Крим, заявлені у позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!