У Ахметова заявили, що не змінюватимуть юрисдикцію захоплених активів

Четвер, 2 березня 2017, 10:14

Група СКМ, кінцевим бенефіціаром якої є бізнесмен Ринат Ахметов, заявляє, що її підприємства на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей будуть продовжувати працювати відповідно до законодавства України.

Про це йдеться у повідомленні СКМ.

"Група СКМ завжди працювала і продовжує працювати виключно в рамках українського законодавства, в тому числі - наші підприємства на НКТ. І ніякий тиск не змусить нас змінити юрисдикцію своїх активів", - відзначає прес-служба.

У компанії зазначили, що незважаючи на складну політичну ситуацію в країні та військові дії, всі активи Групи СКМ в повному обсязі відраховують податки і збори в український бюджет.

Реклама:

"Всього з початку конфлікту на Донбасі Група СКМ виплатила до державного бюджету понад 100 млрд гривень податків, 10% з яких забезпечили відрахування підприємств, що працюють на НКТ", - йдеться у повідомленні.

"Ми вважаємо приватну власність суверенною, а вимога про перереєстрацію своїх підприємств і оплату податків самопроголошеним "ДНР" і "ЛНР" - неприйнятною", - заявили в компанії.

Як відомо, У середу 1 березня донецькі і луганські бойовики заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під "зовнішнє управління" бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

У вівторок ввечері СБУ оприлюднило запис розмови ватажка бойовиків Олександра Захарченка про те, що вони готують власну "блокаду", зокрема постачання вугілля, на територію підконтрольну Києву.

У Кремлі, звідки керують бойовиками на Донбасі, заявили, що не вважають "віджиманням" так звану "націоналізацію" підприємств.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: