"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Блокада ОРДЛО загрожує економічному зростанню - Гройсман

Четвер, 16 березня 2017, 10:16

Блокада переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні проведення АТО загрожує економічному зростанню України, уряд шукає шляхи стабілізації ситуації.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на бізнес-форумі в Києві, передає УНІАН.

"Сьогодні виникли загрози утримання економічного зростання в зв'язку з блокадою, яка сталася на сході країни. Я вже говорив, і зараз скажу - ця блокада відбувається виключно в інтересах Російської Федерації. Ті, хто розуміють економічні процеси, також розуміють, що це так і є. Зараз ми дивимося на те, що потрібно зробити, щоб утримати ситуацію і забезпечити відповідне зростання", - сказав він.

Нагадаємо, РНБО на засіданні 15 березня прийняла рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО до повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств, вартість яких оцінюється в 2 млрд доларів.

Реклама:

Після засідання секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони будуть перекриті всі автомобільні і залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування в зоні АТО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: