Volkswagen не виключає можливості злиття з Fiat

Середа, 15 березня 2017, 16:50

Голова німецького автоконцерну Volkswagen Матіас Мюллер не виключив переговорів про злиття з Fiat Chrysler.

Про це передає Liga.net з посиланням на Reuters.

В ході прес-конференції, присвяченій оголошенню річних фінансових результатів Volkswagen Group, глава німецького автоконцерну Матіас Мюллер не виключив можливості проведення переговорів з главою Fiat Chrysler Серджіо Маркьонне про потенційне злиття двох автогігантів.

Раніше Маркьонне неодноразово висловлювався на користь злиття автомобільних компаній з метою скорочення витрат і вдосконалення наявних технологій.

Реклама:

Злиття VW і FCA теоретично може створити європейського ринкового гіганта з часткою ринку близько 30%, що дозволить VW міцно утримувати позиції в Північній Америці і виправити недостатню присутність FCA в Азії.

При цьому всього тиждень тому, під час Женевського автосалону, голова Volkswagen всіляко заперечував таку можливість, оскільки в даний момент компанія зосереджена на мінімізації наслідків т. зв. дизельного скандалу.

Нагадаємо, Volkswagen звинуватили в США в тому, що вона оснащувала дизельні автомобілі програмним забезпеченням, які занижують реальні показники викидів шкідливих речовин. Концерн зобов'язали відкликати 482 тис. легкових автомобілів марок Volkswagen та Audi, проданих в США в 2009-2015 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: