"Сбєрбанк" обмежив зняття коштів через атаки на нього

Середа, 15 березня 2017, 10:28

З 15 березня 2017 року "Сбєрбанк" обмежив видачу готівки з поточних рахунків фізичних осіб через касу банку 30 тисячами гривень і еквівалентно в інших валютах на добу.

На сайті української філії російського банку повідомляється:

"У зв'язку з неправомірними діями третіх осіб з блокування головного офісу ПАТ "Сбєрбанк", спричиненню фізичного збитку банкоматам банку, що спричинило порушення графіків інкасації відділень/банкоматів філіальної мережі банку, повідомляємо вас про встановлення з 15 березня 2017 року тимчасових лімітів на видачу готівкових грошових коштів з поточних рахунків фізичних осіб через касу банку у розмірі 30 тис. грн (екв. у інших валютах) на добу на одного клієнта".

Депозитні сертифікати видають без обмежень через каси банку.

Реклама:

Термінові вклади фізичних осіб видають без застосування комісії за зняття готівки, проте, об'єм видачі коштів дорівнює встановленому тимчасовому ліміту на зняття готівкових коштів з поточних рахунків.

Як відомо, 10 березня на засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що "Сбєрбанк" визнає документи так званих "ДНР" і "ЛНР", а отже "фінансує бойовиків, він отримує прибутки в Україні й інвестує їх у сепаратистські "республіки".

На це прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів і Національний банк розглядають питання введення санкцій проти "дочки" Сбєрбанку Росії.

Того ж дня дочірня структура російського "Сбєрбанку" в Україні – ПАТ "Сбєрбанк" – заявила, що не збирається обслуговувати клієнтів із "документами", виданими окупантами в окремих районах Донецької й Луганської областей (ОРДЛО).

12 березня у різних областях України люди, які називають себе патріотами, позаливали банкомати "Сбєрбанку" монтажною піною, а 14 березня у Києві замурували одне з відділень цього банку.  

У вівторок трудовий колектив "Сбербанку" закликав президента Петра Порошенка "від імені понад 2 000 українських громадян, які працюють в ПАТ "Сбєрбанк", втрутитися і вжити заходи "для відновлення конституційних прав клієнтів і співробітників, повноцінної роботи одного з провідних комерційних банків України".

Рада національної безпеки й оборони України вирішила 15 березня обговорити ситуацію зі "Сбєрбанком".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: