Данилюк розповів, що передбачає меморандум з МВФ

Вівторок, 14 березня 2017, 09:50

Оновлений текст Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ передбачає створення системи антикорупційних судів до кінця нинішнього року.

Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV міністр фінансів Олександр Данилюк, передає "Укрінформ".

"У меморандумі, який буде оприлюднений, є продовження реформ, які планувалися раніше. Це - створення справедливої пенсійної системи... Наступний напрямок – це антикорупційна політика. Передбачено зміцнення повноважень НАБУ, передбачено створення антикорупційного суду до кінця цього року", - сказав міністр.

Данилюк також зазначив, що, відповідно до внутрішніх правил МВФ, текст Меморандуму про економічну та фінансову політику є конфіденційним до схвалення його Радою директорів МВФ. Відповідне засідання планується у понеділок, 20 березня.

Реклама:

Він нагадав, що українська влада має отримати від МВФ вже четвертий транш кредиту в рамках однієї програми співробітництва.

Нагадаємо, 11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів строком на 4 роки.

Перший транш на 5 млрд доларів Україна отримала 13 березня 2015 року, другий на 1,7 млрд доларів - 4 серпня 2015 року.

У вересні 2016 році МВФ схвалив надання Україні 3-го траншу на 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!