НАБУ просять взятися за приховування Насіровим британського громадянства

Субота, 11 березня 2017, 14:29

Transparency International закликало Національне антикорупційне бюро розпочати досудове розслідування щодо приховування інформації про наявність у голови ДФС Романа Насірова британського громадянства з 2012 року.

Про це йдеться у офіційному листі організації на ім'я директора НАБУ Артема Ситника.

"Насіров вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів й надалі використовував "підробку" для отримання допуску до державної таємниці", - зазначають у ТІ.

В організації  наголошують, що у діях голови ДФС вбачаються ознаки злочину, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України "Службове підроблення".

Реклама:
 
 
 

Як відомо, за даними САП, глава ДФС Роман Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр", чим державі завдано матеріальних збитків на суму близько 2 млрд. грн. 

В ніч на 3 березня Насірову вручили підозру,  уряд відсторонив Насірова з посади голови ДФС на час розслідування у справі. 

Вночі 7 березня суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень.

І захист чиновника, і Антикорупційна прокуратура вирішили оскаржувати це рішення. У САП невдоволені малим розміром застави.

Наразі Насіров перебуває  у Лук'янівському слідчому ізоляторі. Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги, поданої в інтересах відстороненого голови Державної фіскальної служби, призначено на 13 березня 2017 року.

Представник держобвинувачення заявив, що має докази наявності у Насіровагромадянства Великої Британії. Також він заявив, що підозрюваний нібито має угорське громадянство. 

Нардеп від БПП Мустафа Найєм оприлюднив довідку, яка свідчить про те, що у Насірова є громадянство Великої Британії. 

Водночас під час судового засідання Насіров заявив про своє громадянство таке: "Я не є громадянином Угорщини, не є громадянином Британії, я є громадянином України".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має незаперечні докази того, що Насіров має британський паспорт.

Більше про справу глави ДФС читайте у матеріалі "Справа Насірова". Хроніки одного суду".

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!