Ryanair може почати літати з України до Нідерландів

П'ятниця, 10 березня 2017, 19:27

Одним з перших напрямків найбільшого європейського лоу-кост авіаперевізника Ryanair з України може стати нідерландський напрям.

Про це з посиланням на джерело на авіаційному ринку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що мова йде про польоти з Ейндховена в міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни).

Тим часом, днями в ЗМІ з'явилося повідомлення, що Ryanair готується почати польоти до столичного аеропорту Жуляни і до Львова, що випливало з інформації, виявленої на нідерландському сайті авіаперевізника - згадка двох українських повітряних гаваней з'явилася в коді сайту Ryanair.

Реклама:

До цього міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що один з найбільших бюджетних авіаперевізників Європи 15 березня заявить про намір почати роботу в Україні, імовірно пропонуючи польоти з Києва та Львова.

"15 березня у нас буде спільна прес-конференція з одним з найбільших європейських лоукостів, який оголосить про свій намір зайти на український ринок. Я сподіваюся, що 15 березня це буде і в Києві, і у Львові", - сказав він.

Омелян уточнив, що ця компанія проінформує і про маршрути, і про своє бачення ринку, і про потенційні напрямки подальшого співробітництва.

"Це велика новина. Це те, до чого ми йшли кілька років поспіль", - підкреслив глава Мінінфраструктури.

На думку учасників ринку, мова, швидше за все, йде про найбільшого європейського лоукост-перевізника Ryanair, який в лютому повідомляв про можливість незабаром оголосити про плани польотів в Україну.

"Я думаю, що найближчим часом ми щось оголосимо за цим напрямком", - сказав тоді начальник юридичного управління компанії з питань регулювання та законодавства Юліуш Коморек в інтерв'ю польському виданню Fly4free.

"Я не можу сказати, коли зберемося в Україну - в цьому зимовому сезоні, або тільки в наступному літньому сезоні. Безумовно, ми вивчаємо маршрути з України в Польщу, і також у інші європейські країни", - зазначив Коморек.

У грудні 2016 року Міністерство інфраструктури України підтвердило ведення переговорів аеропортів Києва та Львова з Ryanair про польоти в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: