Трубопровідні поставки дизпалива з РФ не зупинялися - трейдери

П'ятниця, 10 березня 2017, 16:25

Прокачування російського дизельного палива по трубопроводу ПрикарпатЗахідТранс не зупинялося і йде в повному обсязі.

Про це повідомили LIGA.net власники двох компаній імпортерів.

"Станом на 10 березня всі заявки на поставку палива виконувалися", - повідомив агентству власник компанії-імпортера.

Цю ж інформацію виданню підтвердив топ-менеджер іншого нафтотрейдера.

Реклама:

Раніше російське агентство Інтерфакс повідомило, що Федеральна служба з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) протягом місяця не оформляє документи на поставку в Україну дизельного палива по трубопроводу.

За даними російської "Транснєфті", поставки нібито були припинені 8 лютого 2017 року "в зв'язку з переукладанням контрактів на експорт нафтопродуктів".

На початку вересня 2016 року Росія припиняла постачання дизпалива в Україну по трубопроводу. За підсумками першого півріччя 2016 року частка російських поставок дизпалива на ринку України склала 32% всього імпорту.

Видання вказує, що в січні в Україні по трубопроводу ПрикарпатЗахідТранс було поставлено 18% всього дизпалива (близько 52 тис. тонн).

Оператором трубопроводу є компанія ПрикарпатЗахідтранс. Вона офіційно оформлена на громадянина Німеччини Анатолія Шефера. У 2015 році російська Транснєфть оголосила про продаж української ділянки нафтопродуктопроводу маловідомій компанії зі Швейцарії International Trading Partners AG, власником якої формально числиться Шефер.

За даними міжнародного агентства Argus, нафтопродуктопровід контролює швейцарська компанія Proton Energy Group, покупець українських активів Роснєфті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: