Трубопровідні поставки російського дизпалива в Україну припинені - ЗМІ

П'ятниця, 10 березня 2017, 15:12

Трубопровідні поставки російського дизельного палива в Україну припинені вже протягом місяця в зв'язку з тим, що Федеральна служба з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) не провадить оформлення необхідних документів.

Про це, з посиланням на джерела в галузі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що в прес-службі міністерства енергетики РФ агентству заявили, що "у Російській Федерації відсутні міжурядові угоди щодо поставок нафтопродуктів в Угорщину і Україну, поставки дизельного палива в зазначених напрямках здійснюються господарюючими суб'єктами виходячи з економічної доцільності, відповідно говорити про припинення поставок Російською Федерацією некоректно".

У той же час у відомстві додали, що за даними ПАТ "Транснєфть", поставки були припинені 8 лютого 2017 року "в зв'язку з переукладанням контрактів на експорт нафтопродуктів".

Реклама:

За інформацією прес-служби Міненерго, нафтопродукти, призначені для поставки в напрямку України, в даний час перерозподіляються по інших напрямках, зокрема, в Приморськ і Новоросійськ.

Радник президента "Транснєфті", прес-секретар Ігор Дьомін повідомив, що "Транснєфть" здійснює транспортування нафтопродуктів по заявкам власників ресурсу, після оформлення відповідних документів на експорт.

"У лютому місяці цього року були заявки від нафтових компаній з експорту дизельного палива в напрямку України. У поточному місяці оформлених експортних партій ще не було", - уточнив він.

У прес-службі НК "Роснєфть", яка здійснює поставки в зазначеному напрямку, повідомили, що "нафтопродукти" Роснєфті "поставляються в Україну і Угорщину відповідно до домовленостей з партнером компанії".

"Контрактом передбачена можливість зміни обсягів поставок в залежності від запиту контрагента і ефективності їх реалізації для "Роснєфті", - підкреслили в компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: