В СБУ повідомили, хто може стояти за "націоналізацією" в ОРДЛО

П'ятниця, 10 березня 2017, 14:04

Служба безпеки відстежує інформацію про проведення так званої "націоналізації" підприємств на території окремих районів Донецької та Луганської областей і має у своєму розпорядженні дані про те, що за цим процесом може стояти біглий олігарх Сергій Курченко.

Про це глава СБУ Василь Грицак повідомив журналістам у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так, у нас є інформація. За нашими даними всередині так званих "ЛНР/ДНР" є багато конфліктів, пов'язаних з проведенням так званої націоналізації і націоналізуються, як вони кажуть, кращі прибуткові підприємства. Вони націоналізуються в інтересах тих, хто зараз перебуває в Росії", - сказав Грицак.

У цьому контексті глава СБУ продовжив: "Я скажу м'яко, в нашій інформації часто звучить прізвище Курченко".

Реклама:

За його словами, точних даних про причетність інших втікачів високопоставлених чиновників України до процесу т.зв. "націоналізації" поки ще ніхто не почув.

Як відомо, 1 березня донецькі і луганські бойовики заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під "зовнішнє управління" бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

У Кремлі, звідки керують бойовиками на Донбасі, заявили, що не вважають "віджиманням" так звану "націоналізацію" підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: