ГПУ розслідує видачу ліцензій на видобуток бурштину компанії Палиці

П'ятниця, 10 березня 2017, 12:33

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Держгеології при видачі ліцензій на видобуток бурштину КП "Волиньприродресурс", яке очолює Василь Столяр, бізнес-партер голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва, пише Liga.net.

Кримінальне провадження було відкрито 8 лютого. За тиждень до цього Держгеології надало створеному в квітні 2016 року КП "Волиньприродресурс" чотири спеціальні дозволи на видобуток бурштину у Волинській області.

Сумарна площа чотирьох родовищ становить майже 46 тисяч га, випливає з реєстру ліцензій на користування надрами.

Реклама:

"Посадові особи Держгеології в змові з посадовими особами "Волиньприродресурсу" незаконно видали спеціальні дозволи на користування надрами на видобуток бурштину, чим спричинили тяжкі наслідки інтересам держави... Комунальним підприємством перераховано кошти за ліцензії, відомості про походження яких відсутні", - йдеться в ухвалі суду.

Згідно з документом, 15 лютого в ході обшуків нежитлового приміщення КП "Волиньприродресурс" в Луцьку співробітники ГПУ не виявили бухгалтерської документації підприємства, а реальне місцезнаходження компанії встановлено не було.

З 2 лютого цього року, коли були підписані накази про видачу ліцензій, КП "Волиньприродресурс" очолив Василь Столяр. За його призначення проголосували депутати Волинської обласної ради 27 січня цього року.

У 2002-2013 роках Столяр був президентом ФК Волинь, 60% якого належало нинішньому главі Волинської облради Ігорю Палиці.

Столяр також є разом з екс-заступником міністра енергетики Ігорем Діденком співвласником компанії Флора-Північ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: