В Міненерго сподіваються на 16 мільярдів інвестицій в "зелену енергетику"

Середа, 1 березня 2017, 19:51

У Міністерстві енергетики сподіваються, що Україна зможе залучити до $16 млрд інвестицій для збільшення частки зеленої генерації в енергетичному секторі.

Про це в інтервʼю "Європейській правді" повідомила заступниця міністра енергетики з питань європейської інтеграції Наталія Бойко.

"Сподіваюся, ми знайдемо інвестиції, які дозволять збільшити частку зеленого тарифу у відповідності до наших міжнародних зобов’язань і говорити про 21% зеленої генерації чи навіть більше", – розповіла вона.

"Це означає, що нам потрібно буде запустити до 5 ГВт потужностей, що за приблизними оцінками можна прирівняти до $16 млрд інвестицій", – додала Бойко.

Реклама:

Нова заступниця також відзначила, що досягнення частки зеленої генерації у 21% можливе за кількома напрямками: розвиток електростанцій на сонячній енергії, розвиток вітропарків, а також біоенергетики.

Детальніше про те, як бачить свою діяльність на посаді нова заступниця глави Міненерго, читайте в інтерв'ю на ЄвроПравді: "На цій посаді я готова рік поекономити" – нова заступниця міністра енергетики.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: