Російський Evraz продає коксохімічний завод в Україні - ЗМІ

Середа, 1 березня 2017, 11:37

Російська гірничо-металургійна компанія Evraz в 2016 році почала операцію з продажу коксохімічного заводу "Южкокс", розташованого в місті Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ).

Про це йдеться в фінзвіті материнської компанії Evraz plc, пише liga.net з посиланням на uaprom.

"У жовтні 2016 року Evraz уклав угоду на продаж заводу "Євраз Южкокс". Оплата проводиться кількома частинами до серпня 2017 року", - сказано в документі.

При цьому в звіті не вказується, хто став покупцем коксохімічного заводу.

Реклама:

"Завершення цієї трансакції вимагає виконання кількох умов, що не залежать повністю від учасників угоди", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому наголошується, що менеджмент Evraz вважає, що угода ще не закрита і продовжує ставитися до "Євраз Южкоксу", як до активу, виставленому на продаж в фінзвіті. А вже отримана частина коштів за це підприємство від покупця класифікується як "аванси від замовників" в звіті про фінансовий стан.

"На тлі невизначеності щодо завершення угоди, аудиторський комітет компанії прийняв цю пропозицію менеджменту", - констатується в документі.

Раніше, в січні 2017 року Evraz оголосив про перехід "Євраз Южкокса" з 4 кварталу 2016 року на толінгові схеми поставок. При цьому генеральний директор підприємства Сергій Бурилін звільнився з посади за згодою сторін.

Станом на середину лютого 2017 року "Євраз Южкокс" поставляв продукцію, що виготовляється тільки на Дніпровський меткомбінат, що входить в корпорацію ІСД.

Відвантаження становили 1,15 тис. тонн на добу, що відповідає рівню в 34-35 тис. тонн на місяць. Такі обсяги дозволяли забезпечити роботу всього однієї доменної печі на Дніпровському меткомбінаті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: