ЄС скасував антидемпінгове мито на сталеві канати з України

Середа, 8 лютого 2017, 10:49

Європейська комісія вирішила не продовжувати чинне з 1999 року антидемпінгове мито на імпорт сталевих канатів походженням з України та Молдови.

Відповідне офіційне повідомлення про припинення дії мита з 10 лютого 2017 року опубліковане в Офіційному журналі ЄС, пише Інтерфакс-Україна.

Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська написала в Facebook, що ЄС, як очікується, в найближчі дні скасує антидемпінгове мито щодо сталевих канатів з України.

"Очікуємо в найближчі дні, що ЄС скасує антидемпінгове мито проти імпорту сталевих канатів з України. Після майже 19 років їх дії. Це були одні з 2 останніх антидемпінгових заходів проти експорту в ЄС. Ці заходи фактично привели до повного закриття Європейського ринку для українського виробника "Стальканат-Силур", - констатувала заступник міністра.

Реклама:

За її словами, український виробник і МЕРТ активно працювали з ЄК в 2014 році, що призвело до істотного зниження антидемпінгових мит в 2015 році - до 10,5%.

Як повідомлялося, ЄС в січні 2016 року знизив антидемпінгове мито на сталеві канати "Стальканат-Силур" з 51,8% до 10,5%. Ініціатором перегляду мита виступив український виробник в листопаді 2014 року.

Антидемпінгові заходи в розмірі 51,8% щодо сталевих канатів і тросів, в тому числі походженням з України, були введені ЄС в 1999 році. З цього часу кожні п'ять років заходи пролонгувалися за результатами відповідних переглядів, при цьому ставка мита не змінювалася.

ПрАТ "Стальканат-Силур" випускає сталеві, капронові канати і метизну продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: