Порошенко одобрив передачу 5% ренти за користування надрами

Вівторок, 7 лютого 2017, 19:12

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату в місцеві бюджети.

Про це йдеться на сайті АП.

Як відомо, закон спрямований на розвиток адміністративно-територіальних одиниць, на території яких проводиться видобуток вуглеводнів, та налагодження плідного співробітництва між підприємствами нафтогазовидобувного комплексу та органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Встановлений розподіл коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, газу та газового конденсату сприятиме зацікавленості місцевого населення у розвитку газовидобувної галузі у місцевості, де вони проживають, а також справедливому розподілу коштів між бюджетами різних рівнів, громадами сіл, селищ, міст, де здійснюється виробнича діяльність підприємств нафтогазової галузі.

Реклама:

Відповідно до внесених змін у бюджетний кодекс, до доходів загального фонду Держбюджету зараховуються 95% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату.

Окрім цього, 2% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату зараховується до районних бюджетів за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів.

Законом встановлюється, що  3% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату зараховується до бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, бюджетів об’єднаних територіальних громад за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів.

Згідно закону 2% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату зараховується до бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів

Закон також встановлює, що 1% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату зараховується до бюджетів місцевого самоврядування за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів.

Закон набирає чинності з 1 січня 2018 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!