Прокуратура Відня взялась за Meinl Bank, через який українські банки викачували кошти

Вівторок, 28 лютого 2017, 16:47

Австрійська прокуратура взялась за Meinl Bank, через який українські збанкрутілі банки активно виводили кошти в 2014-15 роках.

Про це повідомляє Центр протидії корупції на своїй сторінці у Facebook з посиланням на derstandard.

Як зазначається, за попередніми підрахунками, через Meinl Bank було викачано 12 мільярдів гривень кількох українських банків, зокрема "Таврика", "Київська Русь", "Південкомбан" та ін.

 

Нагадаємо, в липні 2016 року Солом'янський районний суд Києва дозволив детективам Національного антикорупційного бюро України тимчасово отримати доступ до документів НБУ.

Реклама:

Детективам дозволили зробити копії документів. При цьому у зв'язку з браком доказів НАБУ було відмовлено в доступі до матеріалів по рефінансуванню банків "Хрещатик" і "Фінанси і Кредит".

У новому судовому рішенні також йдеться, що в 2014-2015 роках службові особи семи названих банків (у списку немає Міського комерційного банку) і НБУ, діючи за попередньою змовою з використанням коррахунків цих банків, відкритих в Meinl Bank Aktiengeselschaft, зробили фінансові операції з коштами на 12 млрд грн, які попередньо були розтрачені як кредити рефінансування зазначеним банкам, шляхом погашення кредиторської заборгованості підприємств, підконтрольних банкам.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: