У ДТЕК кажуть, що всі їх підприємства працюють в штатному режимі

Вівторок, 28 лютого 2017, 13:42

Підприємства енергохолдингу ДТЕК, розташовані на тимчасово неконтрольованій українською владою території Донбасу, працювали і працюватимуть в рамках українського законодавства.

Про це повідомив генеральний директор енергохолдингу Максим Тимченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Компанія працювала, працює і буде продовжувати роботу виключно в рамках українського законодавства", - сказав він журналістам в Києві у вівторок.

За його словами, в даний час підприємства ДТЕК на НКТ працюють в штатному режимі, жодних змін в частині їх управління не відбулося.

Реклама:

Тимченко підкреслив, що блокада є великим ударом по економіці країни як в частині енергетики, так і в частині металургії.

"Це величезний удар і по інвестиційному клімату. У країні, де немає верховенства права, дуже складно запрошувати інвесторів, переконувати їх ризикувати своїми грошима", - відзначив гендиректор.

При цьому він зазначив, що залучення зовнішніх інвестицій в даний час необхідно для виходу країни з кризи, будівництва нових об'єктів генерації.

Крім того, вважає Тимченко, блокада позначиться на кожному споживачеві України, оскільки імпортувати вугілля з далекого зарубіжжя набагато дорожче.

Тим часом, у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб впевнені, що в разі "націоналізації" українських підприємств, що знаходяться на непідконтрольній Україні території Донбасу, вони будуть розграбовані.

"Якщо вони будуть націоналізовані, ... захоплені, то вони будуть в кращому випадку просто законсервовані, в гіршому випадку - вони будуть розграбовані: частково вивезені в Росію, частково - на металобрухт", - сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

За його словами, "все, що там розповідається, що будуть знайдені ринки в Россі - це все фікція".

Тука також зазначив, що фактично ОРДЛО можуть взяти під контроль ці підприємства, хоча це буде "абсолютно суперечити Мінським домовленостями".

"Швидше за все, на жаль, якщо ці загрози будуть здійснені, то майбутнє цих підприємств - це їх повне знищення", - сказав він.

"По-друге, я хочу звернутися до керівників цих підприємств, щоб вони не забули: в разі згоди і здійснення таких дій, персонально керівники цих підприємств підлягатимуть притягненню до кримінальної відповідальності за фінансування тероризму", - прогнозує Тука.

Як повідомлялося, самопроголошені влади так званих "ДНР"/"ЛНР" напередодні заявили про намір ввести зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які перебувають на НКТ, якщо до 1 березня встановлена активістами на контрольованій території блокада залізничних шляхів не буде знята.

Крім того, вони вимагають від усіх компаній з 1 березня зареєструватися і почати платити податки в НКТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!