"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова не погоджуються з претензіями ФДМУ щодо приватизації "Укртелекому"

Вівторок, 21 лютого 2017, 16:20

ТОВ "ЕСУ", яке входь в групу СКМ Ріната Ахметова не погоджується з окремими висновками, викладеними в акті Фонду держмайна за підсумками перевірки виконання "ЕСУ" приватизаційних зобов'язань перед "Укртелекомом".

Про це повідомила прес-служба "ЕСУ", пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, перевірка розпочалася у травні 2016 року і у лютому 2017 року, з великим запізненням, Фонд державного майна направив ТОВ "ЕСУ" акт, в якому не підтвердив виконання декількох з понад 50 зобов’язань.

Як нагадують в компанії, СКМ стала власником контрольного пакета акцій "Укртелекому" в 2013 році через два роки після його приватизації.

Реклама:

Зокрема, СКМ опосередковано придбала ТОВ "ЕСУ" у попередніх власників, які брали участь в приватизації "Укртелекому" в 2011 році і які уклали відповідний договір, який містить ці зобов'язання.

На думку "ЕСУ", ключові претензії ФДМ пов'язані з діями або бездіяльністю попередніх власників "Укртелекому" і характером зобов'язань, взятих ними в ході приватизації.

Як підкреслює прес-служба компанії, з моменту входження "Укртелекому" в СКМ (жовтень 2013 року) нацоператор демонструє стабільні фінансові результати, прибуткову діяльність, почав повну технічну модернізацію телекомунікаційної мережі з залученням міжнародного фінансування в розмірі 400 млн дол.

Крім того, "Укртелеком" щорічно сплачує до держбюджету майже 2 млрд грн.

З огляду на характер претензій ФДМ і їх зв'язок з діями попередніх власників "Укртелекому", "ЕСУ" вважає за необхідне досягнення розумного компромісу у виконанні приватизаційних зобов'язань.

Разом з тим, як відзначають в компанії, в разі звернення Фонду до суду, "ЕСУ" буде готове захищати свою позицію і право власності на акції "Укртелекому".

Як наголошується в прес-релізі, нацоператор обіцяє зробити все можливе, щоб рішення ФДМ не вплинуло на його операційну діяльність.

Нагадаємо, екс-власники "Укртелекому", кіпрська компанія Raga, висунула претензії на 760,6 мільйона доларів компанії СКМ Ріната Ахметова.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомляв, що компанія "Укртелеком" була приватизована кіпрською компанією фактично безкоштовно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: