"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ілон Маск: Розвиненим країнам доведеться перейти на систему базового доходу

Неділя, 19 лютого 2017, 16:22

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск вважає, що розвиненим країнам доведеться перейти на систему базового доходу через майбутню автоматизацію, яка вже в найближчому майбутньому призведе до масової втрати робочих місць.

Про це він заявив на саміті в Дубаї, пише liga.net з посиланням на Futurism.

Говорячи про штучний інтелект і автоматизацію, Маск зазначив, що протягом кількох десятиліть галузь логістики стане практично автоматизованою. Однак, впровадження автоматизації не обмежиться тільки цією сферою: вона буде охоплювати все більше і більше галузей промисловості.

Тому, за словами Маска, уряди країн повинні задуматися про введення універсального базового доходу, щоб компенсувати втрату робочих місць.

Реклама:

"Я не думаю, що у нас буде вибір. Я думаю, що це стане необхідністю. Сьогодні все менше і менше професій, з якими роботи не можуть справлятися краще", - сказав Маск.

Однак, на його думку, більш глибока проблема полягає в тому, що людина, навіть в разі введення базового доходу, може зіткнутися з "відсутністю сенсу життя".

"Багато людей отримують насолоду від роботи. Якщо ви не потрібні, в чому тоді сенс? Чи не відчуваєте ви тоді свою марність? З цим набагато складніше мати справу", - підкреслив він.

Ідея введення універсального базового доходу - фіксованої щомісячної виплати кожному жителю з бюджету - широко обговорюється в багатьох країнах світу.

У Нідерландах, Фінляндії та Канаді вже стартували експериментальні пілотні програми, покликані перевірити життєздатність цієї системи.

Читайте також: 1000 доларів кожному за просто так? В чому ідея базового доходу

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: