Кабмін підготував інструкції з енергоспоживання в умовах НС

Четвер, 16 лютого 2017, 18:48

Інструкції з енергоспоживання в умовах ухвалених урядом надзвичайних заходів на ринку електроенергетики вже передано на місця, і до порушників щодобових режимів енергоспоживання можуть бути застосовані штрафні санкції.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко під час засідання енергоштабу, передає УНІАН.

"Інструкції з погодинного споживання направлені в регіони. Голови облдержадміністрацій, спільно з усіма службами та обленерго мають зробити ті кроки, які ми вже проходили у 2014-2015 роках, опрацювати режими роботи з промисловими підприємствами і за можливості скоротити енергоспоживання у пікові періоди споживання з 8 до 22 годин на 10%, а, можливо, перевести підприємства в інший добовий режим роботи", - заявив він.

"Там, де можна працювати на альтернативних джерелах енергії, - потрібно використовувати їх в максимальному обсязі, - сказав Зубко.

Реклама:

"Вимоги до споживачів щодо граничного обсягу споживання мають бути дотримані, щоб виключити відключення. У свою чергу підприємства "Енергоринок" і "Укренерго" мають можливість застосовувати штрафні санкції до обленерго, які не дотримуватимуться добового режиму споживання", - повідомив віце-прем'єр.

Зубко нагадав, що певний час тому країна впоралася з ситуацією в Авдіївці, де довелося в умовах бойових дій відновлювати енергопостачання і теплопостачання міста.

"Зараз ситуації складніші. І треба опрацювати механізми та заходи, які дозволять зменшити вплив негативних наслідків", - зазначив він.

Як повідомлялося, 15 лютого Кабмін фактично ввів надзвичайний стан в енергетиці через зниження критичного об'єму вугілля антрацитової групи внаслідок блокади на Донбасі.

Про те, які залізничні напрямки блокують та скільки вугілля лишилося на ТЕС, в матеріалі "блокада-онлайн".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!