Альфа-Банк Україна очолить чех

Середа, 15 лютого 2017, 20:18

Іван Світек стане генеральним менеджером Альфа-Банку Україна, замінивши на цій позиції Рушана Хвесюка, який з 2013 року був головним керуючим директором Альфа-Банку Україна.

Про це йдеться у повідомленні банку.

14 лютого 2017 року рішенням наглядової ради Укрсоцбанку Рушана Хвесюка було обрано головою наглядової нади ПАТ "Укрсоцбанк" (Україна).

"Україна стане вже восьмою закордонною країною, де буде проживати і працювати чех Іван Світек, після США, Франції, Австрії, Ірландії, Німеччини, Бразилії та Росії. На позиції генерального менеджера Альфа-Банку (Україна) Світек буде відповідати за стратегію подальшого розвитку банку та його операційну діяльність", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
 

Як відомо, Світек є одним із провідних спеціалістів в сфері фінансів та банкінгу, а також менеджером – управлінцем вищого рівня з великим досвідом роботи в країнах ЄС, Східної Європи, Латинської Америки.

В 1991 році він обіймав посаду Радника міністра фінансів Чехословаччини, а потім - з 1993 по 1994 роки – працював в Citibank (Прага, Чехія).

З 1994 по 1998 роки Світек працював в Pepsi Cola Intarnational в Австрії та Чехії.

Протягом 1998 - 2008рр. Світек працював в General Electric – Capital Services, де обіймав позиції головного фінансового директора, заступника Голови Правління; заступника Головного керуючого директора  GE Capital Bank (Прага, Чехія); керівника  GE Consumer Finance (Дублін, Ірландія) та Президента і Головного керуючого директора GE Money Bank (Сан-Пауло, Бразилія).

З 2008 по 2015 роки Світек обіймав посади Керуючого директора і Голови правління банку "Хоум кредит" в Росії, який належить до міжнародного холдингу Home Credit B.V. зі штаб-квартирою в Амстердамі (Нідерланди).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!