"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Дубаї влітку з'являться пасажирські дрони

Вівторок, 14 лютого 2017, 11:39

Пасажирський дрон EHang 184 почне перевозити людей в Дубаї влітку 2017 року.

Про це заявив на Міжнародному урядовому саміті глава Агентства доріг і транспорту Дубая, передає Popular Mechanics з посиланням на Associated Press.

Прототип пасажирського дрона EHang 184 вперше був представлений на виставці CES 2016.

 

Октокоптер побудований на класичній рамі квадрокоптера і, згідно з офіційним прес-релізом, здатний переміщатися зі швидкістю до 160 кілометрів на годину, піднімати в повітря пасажира вагою до 100 кілограмів.

Реклама:

Раніше EHang вже демонструвала відео льотних випробувань свого дрона, проте до цих пір нічого не повідомлялося про пілотовані польоти. Спочатку творці дрона говорили про максимальний час польоту в 23 хвилини, однак тепер AP повідомляє про "півгодини" - можливо, інженери оптимізували енергоспоживання апарату, або ж показники просто були "округлені" вгору з рекламними цілями.

За словами керівника Агентства доріг і транспорту Дубая, пасажирські мультикоптери EHang 184 почнуть літати над Дубаєм на регулярній основі вже в липні 2017 року.

Переміщення дрона по маршруту буде контролюватися оператором з землі через 4G-мережу, сам пасажир при посадці в безпілотник вказує тільки пункт призначення. Максимальна відстань, що покривається дроном за один переліт, не перевищує 50 кілометрів.

N+1

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: